Sunday, June 20, 2010

Una mica de tot

Note: this blog has been moved to http://jooiworld.com. You are welcome to visit our new - and improved - round the world travel website. This specific post can be found at http://jooiworld.com/posts/india-una-mica-de-tot.php

Els nostres dies a la India s'acaben... d'aqui a 1 setmana aproximadament (el 28 de juny) volem cap a la Xina. Hem estat voltant durant quasi 2 mesos, pero ara ja va sent hora de canviar de pais, de menjar, de gent i d'ambient ;)
En general, la gent es lo mes esgotador de la India. Els llocs i paisatges son macos si no fos per la porqueria que hi ha per tot arreu! Es bastant increible... Al carrer es impossible trobar alguna mena de cubell d'escombraries. Qualsevol cosa es tira al terra.
Qualsevol. Ampolles, papers, menjar, es igual... tothom ho fa i ningu et mira per fer-ho. Inclus al tren, la gent tira ossos i pells de Mango al terra del tren! Les ciutats estan plenes de basura a tot arreu, als carrers, rius, etc. Vaques, toros, desenes de gossos, porcs i monos menjant basura d'on poden (de fet les vaques no mengen herba encara que puguin perque la basura suposo que es mes gustosa).

Els gossos estirats per tots els racons, la metiat malalts. Les vaques i toros bruts, intentat trobar tot el dia algo per menjar, o de la basura o a vegades de les botigues quan els botiguers estan distrets.I tot i que son 'sagrades', la gent les pega i les fa fora. Els gossos estan tots mig morts de por i no s'acosten a la gent (hem vist molts nens al carrer tirant-los pedres), els cadells tots desesperats per menjar i aigua... i evidentment, tots els carrers plens de merda de tots aquests animals. Estic cansat de trepitjar merda amb les sandalies! ;)
I posats en aquest tema... les estacions de tren es lo pitjor. Fins aqui, la merda d'animals pels carrers es algo que al cap de certs dies, t'acabes acostumant. Pero a les estacions de tren es algo que es necessita mes temps... tothom sap que els trens de llarga distancia (amb llits) tenen lavabos. A les estacions, els trens acostumen a parar 5, 10, 20 minuts, depen de la importancia de l'estacio. Quan vaig anar a Russia, una cosa que em va cridar l'atencio es que 10 min abans d'arribar a cap estacio i 10 min despres, els lavabos estan tancats. No s'hi pot anar per molt urgent que sigui. Bueno, doncs ara entenc el perque.
Els lavabos dels trens de la India no es tanquen mai. Mentre t'esperes a l'andana, es pot veure a la via de tot! I lo pitjor es que la olor es constant i es bastant inaguantable. La ultima vegada vam haver d'esperar com 3 hores i puc dir que es bastant fastigos respirar (i no estic sent exagerat). Evidentment, tot aixo afegit a la basura constant.

A part d'aixo, a les ciutats es veu gent vivint a la basura literalment...

Al cap d'un parell de dies tot aixo es fa invisible i bastant quotidia, pero les estacions encara es dificil...! Gracies a deu que a vegades posen pelicules per distreure's (la ultima que vam veure a l'estacio va ser King Kong en indi).

Pel que fa al menjar, basicament es vegeteria, es dificil i car menjar carn. I aqui quasi tothom, per questions de religio, no menja ni car ni peix. La llet i formatge es algo inexistent. Lo unic son yogurts que es veuen (lassis), i que per cert son bonissims. El menjar normal aqui es arros o chappati (com si fossin rollos d'aquests Mexicans per fer burritos) amb verdures al curri. Es bo, pero cada dia el mateix aborreix una mica, tot i que els curris son diferents...
Lo que si que m'agrada es que es menja amb les mans! No et donen quasi mai coberts. Aquest tipus de menjar es el que mengem normalemnt quan no volem menjar coses fregides.
Per que si no vols arros amb curri, l'altre opcio es menjar tot tipus de coses fregides, que al final, tambe aborreix. Aixi que un dia mengem fregits i l'altre arros. O si no, comprem verdura i fruita i ens fem amanides a l'habitacio de l'hotel (tot i que a vegades es dificil trobar on es el mercat de verdures i fruita!).

La manera com viatgem es o amb autobusos locals o trens. Els trens importants els vam reservar per Internet al comencament del viatge, perque aqui a la India el sistema es una mica diferent, i si no es fa amb antel.lacio, no hi ha lloc (les llistes d'espera son llarguissimes).
Per la resta, ens movem amb autobusos vells i bastant ruinosos, pero l'experiencia val la pena. Els autobussos sempre van rebotits i normalment som els unics no-indis. La gent ens mira i sempre hi ha algu que es fa amic nostre (lo qual va be perque les parades no estan ni escrites ni anunciades enlloc). En viatges llargs amb autobusos, paren de tant en tant a la carretera a 'restaurants' on pots menjar, veure te, comprar begudes i molts altres souvenirs. Es distret i a vegades fins i tot una mica comode viatjar amb autobus! De fet, hem fet moltissimes hores en autobus (mai a la vida havia pensat que agafaria autobusos on estaria viatjant durant 36 o mes hores seguides!).

Coses curioses.... com esta explicat en un dels posts, vaig formar part d'una de les series de Bollywood i em van pagar 10 euros! A
l final va ser bastant esgotador. L'escena era un grup de soldats indis i britanics (jo) desfilant un tros en el que un dels actors havia de dir 2 linies! Bueno, l'escena la vam haver de rodar com 15 vegades perque l''actor' s'equivocava o es quedava en blanc! Em van donar un uniforme de soldat que feia una pudor a suat impressionant!

Cada dia algu (normalment cada dia agafen un parell de turistes que han de fer algun paper com a extra) es posa aquest uniforme, dintre del qual sua (el rodatge es a l'exterior sota el sol) i al dia seguent el mateix amb algu altre sense rentar ni la camisa ni res!! Segurament 40 o 50 persones havien suat abans que jo aquell uniforme! I al final, 80% de la industria de Bollywood vam poder veure que es cutre i sense cap mena de talent per part d'actors ni directors. La serie en concret es diu Jhansi Ki Rani (Queen of Jhansi) i la van fer el 15 de Juny a ZeeTV (al youtube es veu nomes trossos, pero no surto :( ).


En general tot esta anant molt be, i lo millor es que estem vivint cada dia, amb dormir, menjar, trens i autobusos inclosos per uns 25 o 30 euros al dia els dos!
Tot i que per viure en aquest pressupost... aquestes son una mica les condicions i la higiene a la que es pot aspirar ;)
I aquesta estava voltant per la nostra habitacio durant un parell de dies fins que ens vam trobar cara a cara... evidentment no hi va haver color :P

20 comments:

  1. AnonymousJune 21, 2010

    Hey Jordi,
    you got to be kidding me, writing in a language no one understands ;). Hehe.
    Steffen.

    ReplyDelete
  2. Hey, Steffen,
    happy to hear you are 'traveling' with us :-).
    It is indeed a bit of a challenge to put in a few sentences all the impressions, so it's more just the highlights. We will try to keep it up (with your encouragement :-) - hopefully China will have lightning-fast Internet, which we will reach at a rate more frequent than here in India.
    Cheers!

    ReplyDelete
  3. Jordi! I've become a Bolywood star! Congrats! Next step is Hollywood! George Lucas may be waiting for you... Although I'm not doing a trip around the world, here in Loughborough every day is an adventure :) Una abraçada!

    ReplyDelete
  4. Jordi!! No et pots queixar, eh... has vist com tinc el blog d'actualitzat? El que fa l'avorriment... :) Vull viatjar amb vosaltres!
    Quan tornis voldràs fer el viatge amb mi? :)

    ReplyDelete
  5. AnonymousJune 28, 2010

    Jordi, he mirat la sèrie al youtube i crec que és aquesta:
    http://www.youtube.com/watch?v=obW3jR32gj8

    La sèrie és cutríssima i els planos que es fan em recorden als planos que feiem nosaltres quan vam començar a fer curts. Però la idea que hagis col.laborat es prou divertida. Suposo que alguna foto tindras per penjar-la!!! Ves aprofitant oportunitats d'aquestes que igual amb una mica de sort tu o la Olga, per ser exòtics en el pais us feu un lloc a l'India!!!

    Albert

    ReplyDelete
  6. Alba tu ja tens amb qui viatjar ;).

    Nu se, aquest lloc fa com una mica d'enveja, no?

    Molt xul·les les fotos i les cròniques.

    Salutacions

    ReplyDelete
  7. Quique! Tu què fas comentant el blog del Jordi i no el meu??????? Fes el favor d'escriure alguna cosa en el meu blog! :)

    Jordi i Olga! Volem més novetats!!

    ReplyDelete
  8. Jordi! Que els xinos no tenen internet? Actualitza!

    ReplyDelete
  9. AnonymousJuly 03, 2010

    HI OLGA & JORDI!!! (es lo máxim que em veig en cor d'escriure en anglès... jejej)

    Per fi comento en el vostre blog... no us penseu, estava fent temps... jejejej

    En primer lloc: ALBA! acaparadora!!!

    Ara ja puc continuar: jeje

    He llegit gran part dels vostres posts... i dic gran part perquè en les parts en anglès; del que entenc al que m'imagino podríem escriure un altre blog jejeje... Però no us diré "que guapo tot, que xulu tot i quina enveja em feu" no, bàsicament peruqè per això ja tenim l'Alba jajaj (guapa t'estimo) Però si us diré que si no fos per les fotos que pengeu, on es pot apreciar perfectament les valoracions de l'alba, pel que has escrit a l'últim post, jordi macu, li venen a un les ganes bojes de recórrer tropecientos mil quilòmetres per submergir-se en aquesta catarsi de fems i bèsties brutes, que només de pensar-ho s'emerisen els pels de l'entrecuix!!! Fantàstic!

    Qùe més? ah si! mèncanta la pinta de QUEER (això tbé en anglès)que tens jordi en la foto del post de Jaisalmer, Udaipur... i yoquesemés on surts amb una estupenda samarreta negra de JAZZ i un mocadoret taronja(moníssim per cert) i una carona de "culpableeeeeeee" molt mona, molt mona!

    Pel que fa a l'alimentació, segur que l'olga s'adapta de puta mare als vegetables (ui com domino!) però millor millor, que potser us mengeu una vaca d'akestes i us han de deportar! I pel que dius, per mi que el yogurt aquest que mengeu és la llet que surt directament d'akestes besties moribundes... jajaaj

    I finalment, una questió que me té sense dormir: jordi: després del que expliques de les considicions d'higiene i sanitat d'aquest preciós indret, com a personal sanitari que sóc (gràcies gràcies jeje) tinc la obligació d'observar la teva assenyada decisió d'afaitar-te en la barberia Apu que es veu a la foto! Abans em deixo castrar que afaitar-me allà.. jordi no canviarás mai; ah! si t'haguessin d'operarar d'apendicitis sisplau assegura't que el cirurjà sigui cirurjà i si pot ser que no tingui parkinson ni res així ok?

    Olga! cuida de l'indiana jones que a vegades se li atura el reg per moments...

    Celebro que estigueu passant-ho tan bé i en fi. només em queda dir: QUE GUAPO TOT, QUE XULU I QUINA ENVEJA EM FEU ;) JEJEJE

    From Sara with love ;)

    ReplyDelete
  10. AnonymousJuly 06, 2010

    Hi Jordi, Nice story but I can't read a word from it :-) Probably very impressive

    Regards Jan

    ReplyDelete
  11. Parella!!!! Que no tenen internet a Xina? Necessitem tenir notícies vostres!

    ReplyDelete
  12. Collons nano! quina parrafada més inetressant! i quantes comentaris, especialment la pesada de l'alba! Alba ves a donar la volta al món!

    Si normalment em feu enveja, avui me'n feu més. Espanya s'acaba de classificar per la final del mundial de sudàfrica i no hi ha qui els aguanti.

    Sembla ser que Sant Joan s'està allargant més de lo normal fins ben entrat el Juliol...

    Una abraçada macos
    Jordi

    ReplyDelete
  13. Nens!!!
    Doneu senyals de vida!
    He de reconèixer que llegeixo el vostre blog en diagonal! No tinc més temps! Però vaja, veure un post nou, sempre fa il·lusió.
    Ara em feu una mica menys d'enveja! Estic de vacances, a Perú!
    Petonassos gegants!

    ReplyDelete
  14. En Ingles, por favor!!!

    ReplyDelete
  15. Hi people!

    Here some fresh news in English about the travelling couple. Yesterday I was chating with Jordi. They are somewhere in Xina. They have visited the high and green mountains that appear in Avatar movie. They are amazing! Awesome! (Jordi's words) Jordi!! We want pics!

    ReplyDelete
  16. Thanks for the update Alba! Cant wait to see to see the pictures...

    ReplyDelete
  17. Some more fresh news!

    They have been in Pekin for some days and now they are travelling to Shangai. Everything fine. :)

    ReplyDelete
  18. AnonymousJuly 20, 2010

    Good to know. And we want a more detailed report from them! :)

    Steffen.

    ReplyDelete
  19. Hey, everyone!
    I am considering mediating this catalan forum(in my perfect catalan, of course)!
    Well, anyway, thanks for staying with us despite this long, very long silence.
    BIG NEWS!!!!! DUE TO CHINA'S SUPER-EFFICIENT CONTROL OF THEIR CYBER SPACE, WE CANNOT ACCESS THE BLOG FROM CHINA.
    We have arrived in Hong Kong today and it's the first time since we left India that we are able to read all your comments. Promise to post some highlights of our so-far 1-month travel adventures in China within a couple of days.

    ReplyDelete
  20. FINALLY SOME NEWS! Thank you Olga. Your fans were starting to get nervous... :) Enjoy China. We are looking forward seeing some pics! Una abraçada.

    ReplyDelete